Logo Lavender Your Life
Lavendelolie

Essentiële lavendelolie: misschien wel de meest veelzijdige essentiële olie die er is!

Lavendelolie staat bekend om zijn vele heilzame eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende toepassingen. Het werkt kalmerend, pijnstillend, ontstekingsremmend en zuiverend. 

Kies voor onze lavendelolie:

om zijn kalmerende eigenschappen

Lavendelolie staat bekend om zijn ontspannende en kalmerende effecten op het zenuwstelsel. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en slapeloosheid. Veel mensen gebruiken lavendelolie als natuurlijke remedie om te ontspannen en een gevoel van kalmte te bevorderen.

voor slaapverbetering

Door de kalmerende effecten kan lavendelolie ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het gebruik van lavendelolie voor het slapengaan kan helpen om gemakkelijker in slaap te vallen, de slaapduur te verlengen en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren.

voor verlichting van hoofdpijn

Lavendelolie kan verlichting bieden bij spanningshoofdpijn en migraine. Het aanbrengen van verdunde lavendelolie op de slapen of het inhaleren van de geur ervan kan helpen om hoofdpijn te verzachten en de symptomen te verminderen.

voor de verzorging van je huid

Lavendelolie heeft ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen, waardoor het gunstig kan zijn voor de huid. Het kan helpen bij het kalmeren en genezen van huidirritaties, acne, eczeem en kleine wondjes. Lavendelolie wordt ook vaak gebruikt in natuurlijke huidverzorgingsproducten vanwege de ontspannende geur en de voordelen voor de huid.

voor aromatherapie

De geur van lavendelolie wordt veel gebruikt in aromatherapie vanwege de ontspannende en rustgevende effecten. Het inhaleren van de geur kan helpen om de stemming te verbeteren, stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Waarom je onze lavendelolie best mee neemt op reis

Lavendelolie op reis

Als natuurlijk insectenwerend middel

Meng 15-20 druppels lavendelolie met 100 ml zuiver water in een plantenspuit en spray het mengsel op je huid om insecten op afstand te houden. Je kunt het mengsel ook bij de ingang van je binnentent of bij het raam van je hotelkamer sprayen. Deze spray is ook geschikt om als luchtverfrisser in te zetten.

Als verzachtende olie voor de huid

Meng een paar druppels lavendelolie in een kommetje met wat amandelolie of een andere neutrale draagolie. Gebruik dit mengsel op de geïrriteerde, geschaafde of zonverbrande huid voor directe verlichting.

Als pijnstiller

Lavendelolie kan als enige essentiële olie ook rechtstreeks op je huid worden gebruikt, bijvoorbeeld bij insectenbeten. Bij hoofdpijn helpt het om een druppeltje aan te brengen op je slapen.

Voor een ontspannend bad

Maak een mengsel van amandelolie, een schep neutraal badzout en enkele druppels lavendelolie en voeg dit toe aan het badwater. Geen bad in de buurt? Voeg dan wat druppeltjes lavendelolie toe aan een neutrale douchegel.

Lavendel