Logo Lavender Your Life
Lavender Your Life
is de Belgische Provence

Lavender Your Life is een lavendelboerderij in Meerdonk, in het wondermooie Waasland,  waar je je ogenblikkelijk in de Provence waant. De paarse pracht strekt zich uit over vijf hectare.

Het lavendelproject is een creatie van Bart Verelst, bekend als groenjournalist, auteur en oprichter van De Bloempothoeve, in samenwerking met Tom Lemaire, betrokken bij de sociale moestuin Vasse Kweek.

Lavendelboeket van Lavender Your Life

Ontstaan van het lavendelproject

lavendeltakje

In 2020 plantte Bart de eerste twee hectare lavendin-lavendelvelden aan, maar dat liep niet van een leien dakje. Na een jaar vallen en opstaan consulteerde hij de specialisten van het Franse PPAM, L’Union des Professionnels des Plantes à Parfum, Aromatiques et médicinales. Dat zorgde enerzijds voor een boost in het professioneel karakter van De Bloempothoeve en anderzijds ontstond er een variëteit aan soorten op de lavendelvelden: Lavendel Alba, Lavendel Arctic Snow, Lavendel Blue Ice, Lavendel Imperial Gem, Lavendel Rosea, Lavendin Grosso, Lavendula Angustifolia Hidcote en Lavendula Angustifolia Hidcote Pink.

Sommige variëteiten zijn mooier qua kleur, andere geven meer olie.

Duurzame en klimaatvriendelijke lavendelteelt

De keuze voor lavendel ligt helemaal in lijn met twee belangrijke pijlers. In eerste instantie wil Bart een duurzame en klimaatvaste plantensoort telen die droogte en hitte aankan, weinig bemesting vraagt en ook jarenlang productief blijft. In tweede instantie kiest hij bewust voor de korte keten waarbij het eindproduct on site gemaakt wordt en zo weinig mogelijk tussenschakels nodig heeft. Bart wil eveneens dat de verkoop in handen blijft van De Bloempothoeve zodat hij de kwaliteit en duurzame distributie van de natuurlijke lavendelproducten kan bewaken.

lavendeltakje
Lavendel shampoobar Lavdender Your Life

Natuurlijke wellness lavendelproducten

Het resultaat van de natuurlijke lavendelteelt zijn magnifieke ‘Farm to Pleasure’ producten waar genot centraal staat. De lavendelproducten van Lavender Your Life gaan verder dan de keuken. Ze komen terecht in de badkamer, slaapkamer en woonkamer waar de lavendelgeur een heerlijk ontspannen sfeer brengt in huis en onder de douche. Het assortiment bestaat uit natuurlijke lavendelolie, lavendelzeep, gedroogde lavendelboeketten, seizoensgebonden lavendelhoning en lavendelgin uit onze Garden Gin Distilleries.

Lavendeltakjes